Zoek
Sluit dit zoekvak.

The spot Zandvoort

International OCEAN FILM TOUR

International OCEAN FILM TOUR

  • Home
  • /
  • International OCEAN FILM TOUR

Houd onze website & socials in de gaten omtrent de International Ocean Filmtour 2024!

De oceaan, hét grootste onbekende deel van het aarde. Een wereld op zich, waar wij grotendeels geen weet van hebben. En weet je wat nou zo tof is? Dit jaar halen wij The Ocean Film Tour voor de tweede keer naar The Spot toe! Tijdens deze avond word je in 6 short films meegenomen in verhalen en ervaringen die door de jaren heen onder én boven het wateroppervlak zijn vastgelegd in onze oceaan. Een ‘best of the oceans’ kun je wel zeggen!

Info

  • zondag 10 september 2023
  • 20:00 – 22:30
  • @The Spot (bij goed weer buiten bij regen binnen)
  • Ticketprijs: €16,-
  • Boek nu

De films!

The Power of activism
Het behoud van haaien is Madison’s passie. De jonge Australiër heeft Project HIU gelanceerd, een initiatief in Indonesië dat lokale vissers alternatieve inkomensmogelijkheden biedt. Door hun haaienvissersboten te verhuren voor surftochten probeert zij de vissers ervan te overtuigen dat werken in het toerisme een reëel alternatief is voor de lucratieve maar bloedige handel in het ontvinnen van haaien

No Limits
Om een surffilm te draaien hoef je niet per se aan zee te zijn. Dat laat de film NO LIMITS zien. De film laat ons in de wereld van de hoge golven onderduiken. Met z’n geheel eigen schoonheid, een perfecte soundtrack en de bijna filosofische vragen over leven en dromen, begeleidt NO LIMITS de getalenteerde, maar blinde, coryfee Ben Neumann.

Facing monsters
Big Wave surfer Kerby Brown kan niet anders. Reuzengolven trekken hem op magische wijze aan. Het surfen geeft zijn leven zin. En voor dit gevoel is hij bereid alle risico’s te nemen. Kerby‘s familie bekijkt zijn passie met de nodige zorg. Desondank steunt Kerby‘s broer Cortney hem tijdens zijn projecten – bij een noodgeval kun je immers maar beter zelf ter plekke zijn.

George & the wales
In GEORGE & THE WHALES vertelt George van zijn liefde voor de walvissen en hoe de duiktripjes met de reuzen van de oceaan zijn leven veranderd hebben. Een film over de ongelooflijke rust en kracht, die van de oceaan en haar bewoners op de mens overgedragen kan worden.

Stolen fish
De inkijkjes in de realiteit van het leven van de vissers Paul en Abou en van de visverkoopster Mariama laten zich onder één noemer samenvatten: STOLEN FISH. De film belicht de achtergronden van de stokkende ontwikkeling in West-Afrika en de toenemende drang van veel Gambianen naar een beter leven in Europa.

Sweet adventure
De drie surfers Albee Layer, Nora Vasconcellos en Matt Meola hebben gedurende de corona-lockdown veel te veel tijd thuis op de bank doorgebracht. Het verlangen naar het onbekende en naar een nieuw avontuur brengt ze naar El Salvador, waar ze de mooiste golven opzoeken, maar ook het land en de mensen leren kennen.

Overige productie's

Klik hier voor alle productie’s. Hieronder vindt je nog 3 willekeurige productie’s